Hera

‘Natuurlijk wil je weten wie zich achter HERA Communicatie bevindt. Ik ben Hera Bosgraaf (1964) en initiatiefnemer van HERA Communicatie. Door alle ontwikkelingen in zorg merk ik bij organisaties (meer) behoefte aan ondersteuning in hoe we met elkaar alle veranderingen vorm kunnen geven. Want dat we de klus samen moeten klaren staat vast!’

Ontdekken, ontwikkelen en beleven

Door mijn werk in de gezondheidszorg als verpleegkundige en kwaliteitsmedewerker, ontdekte ik dat communiceren het belangrijkste goed is binnen organisaties. Met de nadruk op het hoe communiceren. En dat hier veel in te leren is; vooral bij jezelf! Je bent zelf de sleutel tot verandering! Met de bagage in mijn rugzak om veranderingsprocessen succesvol te kunnen begeleiden (VO Zorginnovatie, Hogeschool Nijmegen), ontstond de wens om de medewerkers binnen de organisaties nog explicieter te kunnen ondersteunen tijdens veranderingen. Zij zijn immers de sleutel om de verandering daadwerkelijk te doen slagen. De keus om een opleiding tot professioneel trainer te volgen was gemaakt. Deze opleiding volgde ik aan de JJ-trainersacademie in Amsterdam. Na deze twee Post HBO studies ben ik onder de naam HERA Communicatie, een eigen training – en adviesbureau gestart (2008). Inmiddels is het vele mooie trajecten later. Het begeleiden van teams en het ondersteunen door training of andere bijeenkomsten is enorm inspirerend en geeft mij veel voldoening. Met elkaar in verbinding staan, daar hoort wat mij betreft bij: het willen leren van elkaar en het durven openstellen voor de ander. Wanneer dat gebeurt, ontstaat er positieve energie, inspiratie en groei.

Mijn eigen inspiratiebronnen zijn er veel, maar vooral het gedachtegoed van Verdraaide Organisaties, Stephen Covey, Simon Sinek, en onder andere de boeken Anders Vasthouden (2017, Wouter Hart) en Ontmanagen voor managers (2014, Thom Verheggen).

Is er een vraag? Wie weet kunnen we samen bekijken wat er mogelijk is. Mijn volledige CV is hier te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *