“De Bedoeling Werkt!”

Werken vanuit de bedoeling, lukt jou dat nog iedere dag? Of word je gevoelsmatig ‘tegengewerkt’ door alles wat de organisatie van je vraagt? Wat niet veel meer met ‘zorgen voor’ te maken heeft. Maar eerder met ranglijsten, met bureaucratie. Met procedures die je misschien in de weg staan in plaats van dat ze helpend zijn. Waarschijnlijk is dit herkenbaar voor je. In ieder geval was dit het wel voor de bijna 50 deelnemers aan “De Bedoeling Werkt!”, een inspirerende bijeenkomst welke HERA Communicatie donderdag 17 januari jl. organiseerde voor haar netwerk.

Het bleek een schot in de roos. Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat we iedere keer proberen vanuit de bedoeling te werken? Nadat Foppe de Haan ons inspireerde met zijn verhaal over motivatie en de parallel trok met de voetbalwereld, deelde Jan van Baardewijk met ons het gedachtegoed van het boek “Verdraaide organisaties”, van auteur Wouter Hart. Mooie inspirerende filmpjes zetten zijn verhaal kracht bij.

Na de pauze met versnaperingen (met dank aan Lokaal55) gingen de deelnemers in vier groepen langs de korte workshops. Een kleine oefening om het gedachtegoed toe te passen in ons dagelijkse werk in de zorg. De aandachtsgebieden Voortgang, Vakmanschap, Vertrouwen en Verbinden (de 4 V’s) werden ervaren; en ervaringen werden kort uitgewisseld. Veel te kort! Daarom kom ik graag bij je team, locatie of organisatie langs om samen te bekijken wat nodig is om vanuit de bedoeling te kunnen werken! Hieronder een kleine impressie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *