Dag team, tot ziens en bedankt!

Laatst rondde ik een mooi teambuildingstraject af. Ik kreeg als dank voor de begeleiding een aandenken mee: een prachtige glazen stolp, met zand en een kaars er in. De stolp was versierd met ruw touw aan de boven – en onderkant. Al met al een bijzonder windlicht. Met wit glasverf waren mijn naam en zes kwaliteiten op de glazen stolp geschreven. Toen ik dat zag, verschoot ik van kleur en mompelde iets van “Joh, dat hadden jullie niet hoeven doen” en “het is mijn werk hoor”. Enigszins overrompeld, maar zeker blij verrast sloten we gezamenlijk de training af. Thuisgekomen las ik de evaluatieformulieren door, waarin ik naast scores ook altijd vraag naar sterke en zwakke punten van de training. Een van de deelnemers schreef bij zwak punt: “Jammer dat je niet gewoon ‘Dank je wel’ zei, toen je ons kado kreeg. Door je als het ware te verontschuldigen ontkrachtte je onze complimenten voor jou”.

Dank je wel deelnemer, voor deze eyeopener. Een compliment is vooral krachtig, wanneer je als ontvanger ”Dank je wel!” kunt zeggen. En ook dat kun je oefenen. Trainers ook. Dus, dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *