• 06 - 41 14 75 04
  • info@hera-communicatie.nl

“Natuurlijk wilt u weten wie zich achter HERA Communicatie bevindt. Ik ben Hera Bosgraaf (1964) en initiatiefnemer van HERA Communicatie. Opgeleid als verpleegkundige en ervaring opgedaan in de zorg in verschillende functies. Ik ben na twee Post HBO studies met enthousiasme een eigen trainings – en adviesbureau begonnen (2007). Met inmiddels mooie trajecten achter de rug. Door alle ontwikkelingen in zorg, welzijn en het sociale domein merk ik bij organisaties (meer) behoefte aan ondersteuning in hoe we met elkaar alle veranderingen vorm kunnen geven. Want dat we de klus samen moeten klaren staat vast!”

 

Ontdekking

Door haar werk in de gezondheidszorg, waar Hera ervaring op deed als verpleegkundige en
kwaliteitsmedewerker, ontdekte ze dat communiceren het belangrijkste goed is binnen organisaties. Met de nadruk op het hoe communiceren. Dat hier veel in te leren is; vooral bij jezelf! Je bent zelf de sleutel tot verandering!

Ontwikkeling

Met de bagage in haar rugzak om veranderingsprocessen succesvol te kunnen begeleiden (VO Zorginnovatie, Hogeschool Nijmegen), kwam de wens om de medewerkers binnen de organisaties nog explicieter te kunnen ondersteunen tijdens veranderingen. De keus om een opleiding tot professioneel trainer te volgen was gemaakt. Deze opleiding volgde zij aan de JJ-trainersacademie in Amsterdam.

Beleving

Het begeleiden van teams en het ondersteunen door training of andere bijeenkomsten is inspirerend en geeft veel voldoening. Met elkaar werken kan niet zonder communiceren. En communiceren is het met elkaar in verbinding staan, daar hoort wat Hera betreft ook bij: het willen leren van elkaar en het durven openstellen voor de ander. Wanneer dat gebeurt, ontstaat er positieve energie, inspiratie en groei.

In gesprek?

Ik kom graag in contact met u! Dat kan via telefoon 06 41147504 of stuur een e-mail
via de knop contact

Contact

Samenwerken

Wie de samenwerking zoekt weet meer, ontdekt meer en leert meer. HERA Communicatie zoekt snel en graag samenwerking met diverse partijen. Dit heeft inmiddels geleid tot mooie projecten. Een aantal samenwerkingspartners zijn: www.doktersacademie.nl. Dit is het steunpunt voor deskundigheidsbevordering in de eerste lijn. Daarnaast ontwikkelt en verzorgt HERA Communicatie trainingen met Partoer, bureau welke o.a. ondersteunt bij de transities in het sociale domein.

Je bent zelf de sleutel tot gewenst gedrag van de ander

Opdrachtgevers

Hiernaast een aantal recente en huidige opdrachtgevers, met een korte beschrijving van het traject.

Communiceren in de huisartsenpratkijk

Interactieve training waarin de gespreksvaardigheden van doktersassistenten, praktijkondersteuners en de huisartsen zijn vergroot. Door delen, kennis vergaren en oefenen samen groeien! Met name daar waar de communicatie met de patiënt als lastig wordt ervaren.

Transformatie

Het trainen van gebiedsteams binnen de Friese Gemeenten in het samenwerken in de nieuwe vorm. Samenwerken met de focus op privacy en gegevensverwerking. Welke juridisch kader is er en hoe gaan we er samen mee om?

Teamcoaching

Een klein team onderzoekt samen met de teamcoach waar de samenwerking stagneert.  Samen terug naar de basis en herijken. Daarna: dromen, durven en doen! Dat is groeien als team.

Participatie

De zorgcoördinator als spil in de zorggemeenschap. Hoe geef je vorm aan die rol? Inzicht en oefenen in gesprekstechnische vaardigheden om participatie te vergroten. Van zorgen voor naar samen zorgen dat……